Cromwell Property Group voltooit integratie met Europees platform

Cromwell Property Group, de ASX-genoteerde REIT, kondigt vandaag een wereldwijde rebranding aan en voltooit daarmee het integratieproces van Valad Europe met Cromwell Property Group.

Sinds de overname van de Europese investment manager in 2015 heeft Cromwell duidelijk aangegeven in te willen zetten op groei van het bedrijf en de assets under management door toevoeging van meerdere nieuwe mandaten en de lancering van het Cromwell European Cities Income Fund (CECIF), het eerste Europese open-end institutionele Core fonds van Cromwell. De uitgebreide groep biedt  investeerders nu wereldwijd toegang tot een veel breder scala aan vastgoedbelegginsstrategieën, variërend van Core tot Core+ en Opportunistisch.

David Kirkby, CEO Europe, Cromwell Property Group, zegt hierover het volgende: “Deze rebranding zorgt voor een breder platform, grotere geografische spreiding en toegang tot kapitaal van Cromwell. In combinatie met onze Europese staat van dienst op het gebied van actief asset management en het leveren van uitstekende risico-gewogen rendementen door de hele investeringscyclus vergroot het de mogelijkheden om met institutionele beleggers van over de hele wereld samen te werken”

“Onze lokale teams van deskundige vastgoed professionals blijven de kern van onze Europese activiteiten. Zij zetten zich in om namens onze partners slimme investment en asset management transacties te sluiten en uit te voeren. Deze unieke kennis op bedrijfs- en individueel niveau is een integraal onderdeel bij het bepalen van onze aanpak van investeringen en speelt een sleutelrol bij onze 'House View' ten aanzien van de aantrekkelijkste investeringsmogelijkheden in Europa.”

Wouter Zwetsloot, Head of Benelux, Cromwell Property Group: “We zien een aantal interessante mogelijkheden in de Benelux, vooral in de grote steden. Bedrijven zijn, in lijn met de urbanisatietrend, steeds meer op zoek naar het 'totaalpakket'. Dit betekent dat ze naast de traditionele vastgoedkenmerken op zoek zijn naar een goede mix van bereikbaarheid, voorzieningen en residential. Ons lokale team is actief op zoek naar aantrekkelijke investeringsmogelijkheden om duurzame rendementen voor onze investeerders te genereren.”

Het Europese platform van Cromwell managet voor € 3,3 miljard aan vastgoedobjecten en investeringsvermogen, in zowel fondsen als mandaten. Het platform omvat circa 270 objecten, met in totaal 2.900 huurders, die worden gemanaged door lokale teams en bestaat uit zo'n 180 medewerkers in 21 kantoren in 13 Europese landen.