Cromwell tekent huurovereenkomst met Kraaijvanger Architecten voor de Blaak 40 in Rotterdam

Vastgoedinvesteerder en -manager Cromwell Property Group (“Cromwell”) heeft een 10-jarige huurovereenkomst getekend met Kraaijvanger Architecten voor de vierde verdieping van het iconische gebouw aan de Blaak 40 in Rotterdam. De overeenkomst is exact 69 jaar nadat Kraaijvanger Architecten de originele ontwerpen van het gebouw maakte getekend. Cromwell heeft de overeenkomst geslpten namens het Cromwell European Real Estate Investment Trust (“CEREIT”)

Als een van de eerste gebouwen die na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam werden gebouwd, was het kantoorgebouw met zes verdiepingen vele jaren de thuisbasis van de Amsterdamsche Bank. Naast de huur van 755 m² op de vierde verdieping, onderzoekt Kraaijvanger samen met Cromwell de mogelijkheden om een extra kantoorvloer toe te voegen op het dak van het gebouw.

Blaak 40 ligt centraal aan de Blaak in Rotterdam. Hier zijn veel bekende organisaties zijn gevestigd, waaronder het hoofdkantoor van Robeco, Loyens & Loeff en Glencore. Door de ligging in het centrum liggen alle lokale voorzieningen op loopafstand van het gebouw.

Wouter Zwetsloot, Head of Benelux bij Cromwell Property Group: “We zijn blij dat we deze aankondiging kunnen doen op dezelfde dag dat Kraaijvanger 69 jaar geleden de plannen voor het gebouw voltooide. Blaak 40 is een herkenbaar monument en is sinds de bouw een belangrijk onderdeel van het centrum van Rotterdam. We kijken ernaar uit om de reputatie te verankeren in de toekomst van deze levendige stad, terwijl we het de 21e eeuw binnen brengen met een nieuwe verdieping.”

Bas Niese, Managing Partner bij Kraaijvanger Architects: “We zijn trots om aan te kondigen dat Kraaijvanger Architects zich vanaf 1 januari vestigt op Blaak 40 in Rotterdam. Een origineel ontwerp van ons bureau voor de Amsterdamsche Bank Incasso-Bank. Het is heel bijzonder dat we in zo'n glorieus gebouw dat we zelf hebben ontworpen kunnen werken. Daarnaast bereiden we dit gebouw samen met Cromwell verder voor op een duurzame en vitale toekomst. Zo komen heden, verleden en toekomst perfect samen voor ons. ”

Blaak 40 is is onderdeel van de Cromwell European Real Estate Investment Trust (CEREIT) portefeuille.