Cromwell verkoopt Amstelgebouw in Amsterdam

Cromwell Property Group heeft onlangs het Amstelgebouw in Amsterdam van 21.776 m² uit de Hummingbird portefeuille verkocht aan Barings.

Het Amstelgebouw is een volledig verhuurd multi-tenant gebouw, gelegen aan het Prins Bernhardplein 200 in het Amstel Station gebied van het toenemend populaire oostelijk deel van Amsterdam.

Het is verhuurd aan verschillende gerenommeerde partijen, waaronder Intertrust, Tribes en de WNL omroep en bestaat uit kantoren, vergaderruimte en archiefruimte, evenals 382 parkeerplaatsen. Het gebouw werd ontwikkeld in 1991 en vervolgens gerenoveerd in 2012 en 2017.

Richard den Hartigh, Head of Asset Management Benelux bij Cromwell Property Group in Europa vertelt: “het Amstelgebouw is een goed voorbeeld van ons Benelux team dat een value-add gebouw met potentie overneemt en dit omzet naar een core asset. Nadat we het gebouw in 2016 hebben verworven met 30% leegstand, heeft het een grondige renovatie ondergaan en tegen het einde van 2017 was het gebouw volledig verhuurd aan 14 huurders.”

Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff traden op voor Cromwell Property Group.