Cromwell verkoopt drie gebouwen

Vastgoedinvesteerder- en manager Cromwell Property Group (“Cromwell”) heeft de verkoop van drie gebouwen met een totaal vloeroppervlak van 12.807 m² afgerond. De gebouwen maakten onderdeel uit van de Hummingbird portefeuille die Cromwell managet namens Goldman Sachs.

Bordewijklaan 18 is een kantoorgebouw van 7.634 m² groot verdeeld over 10 verdiepingen met 86 parkeerplaatsen. Het gebouw ligt in Mariahoeve vlakbij het centrum van Den Haag. In juni 2019 werd de huurovereenkomst met Total E&P Nederland B.V. /Total Funding Nederland B.V. (Total) verlengd. Na deze verlenging is het gebouw verkocht aan een lokale investeerder.

Themis Vastgoedpartners B.V. heeft Total geadviseerd tijdens de verlenging van de huurovereenkomst. Cromwell werd tijdens de verkoop van de Bordewijklaan 18 geadviseerd door COG Makelaars.

Siriusdreef 1-15 en Siriusdreef 17-27 liggen op bedrijventerrein Beukenhorst Oost in Hoofddorp.

Sinds de overname van het management van de gebouwen door Cromwell is de bezettingsgraad in de Siriusdreef 1-15 gestegen van 17% naar 87%. Siriusdreef 17-27 is volledig verhuurd. De huurders zijn onder andere Regus, Stichting Onderwijs Advies en Zorg van de Zaak.

BT Makelaars heeft Cromwell geadviseerd tijdens de verkoop van beide gebouw in Hoofddorp. Skyline Vastgoed heeft de koper, Mayflower Netherlands, bijgestaan.

Wouter Zwetsloot, Head of Benelux bij Cromwell Property Group: “Deze gebouwen zijn uitstekende voorbeelden van de kracht van Cromwell om de inkomsten en de waarde van een gebouw te verbeteren. Wij doen dit door middel van een gestructureerd asset management programma, afgestemd op de lokale markt. Bij de Bordewijklaan heeft Cromwell nauw samengewerkt met huurder Total om meerdere verbeteringen door te voeren voordat de huurovereenkomst werd verlengd.”