Cromwell verkoopt drie gebouwen uit de Equinox-portefeuille

Cromwell Property Group heeft onlangs drie kantoorgebouwen in Nederland verkocht uit de Equinox-portefeuille. Management van de portefeuille geschiedt in een joint venture met Angelo, Gordon & Co.

Oostplein 410 in Rotterdam is een zeven verdiepingen tellend kantoorgebouw van 4.203 m² en is gelegen in het centrum recht tegenover metrostation Rotterdam Oostplein. Vanaf het moment van acquisitie in 2014 heeft Cromwell diverse nieuwe huurovereenkomsten getekend en de leegstand met circa 50% verminderd.

Wegalaan 35 in Hoofddorp is een kantoorgebouw van 4.217 m² verdeeld over vier verdiepingen. Als onderdeel van het businessplan heeft Cromwell een aantal initiatieven afgerond, waaronder renovatie van de entree, met als resultaat het vernieuwen van meerdere overeenkomsten en vermindering van de leegstand. Enkele van de huidige huurders zijn Chubb Insurance, Mieloo & Alexander en JE Consultancy.

Zeisteroever in Zeist is een kantoorgebouw van 2.333 m², bestaande uit drie verdiepingen. In het gebouw zijn drie huurders gehuisvest, waaronder woningcorporatie De Seyster Veste.

Wouter Zwetsloot, Head of Benelux, Cromwell Property Group in Europa vertelt: “Vanaf de acquisitie in 2014, als onderdeel van de Equinox-portefeuille, heeft ons asset management team hard gewerkt aan de afronding van het businessplan voor de gebouwen. Dat plan was primair gericht op het op- en uitbouwen van een goede relatie met de bestaande huurders, het verhuren van de leegstaande ruimtes en herpositionering van de gebouwen om het inkomen en de waarde te verbeteren. Na deze succesvolle afronding van de verkoop van bovengenoemde drie gebouwen, blijft de focus op de vier overgebleven gebouwen in de portefeuille.”

Cromwell Property Group werd tijdens deze transacties geadviseerd door JLL en Loyens & Loeff.