Cromwell verkoopt The Mark in Rotterdam

Cromwell en York Capital Management hebben succesvol The Mark verkocht aan Investcorp en mede-investeerder en asset manager Proptimize. The Mark is een 22.795 m² groot kantoorgebouw in Rotterdam. Het gebouw is in 2015 gekocht namens het Cromwell Netherlands Diversified Partnership (CNDP).

Sinds de aankoop van The Mark hebben Cromwell en York meerdere asset management initiatieven voltooid. Het gebouw is opnieuw in de markt gezet met een nieuwe naam en huisstijl. Tegelijkertijd heeft het gebouw een uitgebreide upgrade ondergaan. De receptie is vernieuwd en voorzien van een coffeebar, het restaurant heeft een upgrade gekregen, er is een sportschool gecreëerd en de huurders kunnen gebruik maken van het meeting centre. Door middel van deze initiatieven heeft het team een toename in de bezettingsgraad gerealiseerd tot 85%. Cromwell verwelkomde onder andere Maersk/Damco, Baker Tilly en Schreuder Verzekert in het gebouw. De overeenkomsten met Pointlogic Development, Willis Towers Watson en Refresco werden vernieuwd.

The Mark ligt aan de Fascinatio Boulevard 200 – 300 in Rotterdam direct aan de A16. Het gebouw bestaat uit 13 verdiepingen en heeft momenteel 13 huurders. De kantoorvloeren variëren in grootte tussen 850 m² en 3.000 m².

Wouter Zwetsloot, Head of Benelux bij Cromwell Property Group: “De verkoop van The Mark markeert de succesvolle afronding van onze strategie voor het gebouw. Het is een bevestiging van onze keuze om in het gebouw te investeren. Sinds de aankoop hebben we The Mark volledig getransformeerd en een sterke toename in de bezettingsgraad gerealiseerd.”