Cromwell verlengt overeenkomst met McDermott in Haagse Poort

Vastgoedinvesteerder en manager Cromwell Property Group (Cromwell) heeft namens Cromwell European REIT (CEREIT), de huurovereenkomst met McDermott in de Haagse Poort verlengd.

McDermott, een internationale leverancier van engineer- en constructiediensten in de energiesector, huurt 6.950 m2 en 102 parkeerplaatsen in de Haagse Poort, het grootste gebouw in de portefeuille van CEREIT [1].

De Haagse Poort overspant de Utrechtsebaan (A12) en bestaat uit 68,502 m2 hoogwaardige kantoorruimte en 1,033 parkeerplaatsen. De andere grote huurder in het gebouw is Nationale-Nederland.

Cromwell heeft namens CEREIT onlangs een uitgebreide renovatie van de Haagse Poort afgerond. Tijdens de renovatie is er een binnentuin  aangebracht  in de entree, is het restaurant compleet vernieuwd, zijn de liften  gerenoveerd en is de algehele uitstraling van het 16 verdiepingen tellende gebouw verbeterd. Er wordt nog gewerkt aan een BREEAM upgrade en een verbeterde WELL-certificering.

Wouter Zwetsloot, Head of Real Estate Europe bij Cromwell: “Wij zijn verheugd dat wij de relatie met McDermott in de Haagse Poort hebben kunnen verlengen.”

“Dit is het resultaat van het harde werk van ons team die het gebouw hebben getransformeerd in een eigentijdse werkomgeving. Wij zullen ons blijven inzetten voor  de voortdurend evoluerende  behoeften van onze huurders.”

“Na deze overeenkomst, kunnen wij aankondigen dat er nog circa 10.000 m2 kantoorruimte beschikbaar is in de Haagse Poort. Ik ben er zeker van dat deze ruimte zeer gewild zal zijn vanwege de uitstekende locatie en bereikbaarheid van dit iconische gebouw. Wij kijken ernaar uit om andere huurders te mogen verwelkomen naast Nationale-Nederlanden en McDermott in de Haagse Poort.”

CEREIT werd geadviseerd door Cromwell en McDermott door CBRE.

[1] Op basis van de waardering. De waardering is gebaseerd op onafhankelijke taxaties uitgevoerd door CBRE Ltd ("CBRE") en Savills Advisory Services Limited ("Savills") op 31 december 2020, plus capital expenditures tijdens het eerste kwartaal van 2021 en eventuele andere aanpassingen.