Five55 verwelkomt drie nieuwe huurders

Cromwell Property Group (Cromwell) heeft overeenkomsten getekend met drie nieuwe huurders voor Five55 in Rotterdam. Five55 is een kantoorgebouw van 27 verdiepingen aan de Blaak 555 in het hart van de stad. Het gebouw wordt uitgebreid gerenoveerd door Cromwell. Naar verwachting zijn de werkzaamheden klaar in mei 2020.

Five55 is een ware eyecatcher aan de buitenkant en wordt van binnen volledig gerenoveerd. Het nieuwe restaurant en de coffee corner op de begane grond openen hun deuren voor het publiek. Door de prominente locatie in de stad bieden de kantoorvloeren fantastisch uitzicht over de binnenstad en de iconen van Rotterdam zoals de Erasmusbrug en de Markthal.

De drie nieuwe huurders zullen gezamenlijk in het totaal 6.300 m² verspreid over 6 verdiepingen huren. Mediterranean Shipping Company (MSC), een wereldleider op het gebied van logistiek, zal 5.400 m² gaan huren op de verdiepingen 10 tot en met 13. MSC werd geadviseerd door het Occupier Solutions Team van CBRE.

Ralf Jacobs, Managing Director MSC vertelt: ‘Voor ons is dit gebouw een unieke mogelijkheid om voor onze medewerkers een kwaliteitsslag te maken in de werkplek en werkomgeving. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we in het centrum van Rotterdam blijven vanwege de voorzieningen en goede bereikbaarheid voor onze medewerkers.’

Unifeeder en Breadbox Shipping Lines krijgen fantastisch uitzicht over de stad door respectievelijk de 26e en 27e verdieping te huren. Unifeeder werd geadviseerd door Parc Makelaars, Breadbox werd geadviseerd door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting (partner in Dynamis). Cromwell werd bij de totstandkoming van beide overeenkomsten geadviseerd door het Investor Leasing Team van CBRE in collegiale samenwerking met De Mik Bedrijfshuisvesting.

Ben ten Napel, Head of Asset Management Benelux bij Cromwell Property Group: “Wij zijn blij dat we in de renovatiefase al drie nieuwe huurders mogen verwelkomen. Er is veel vraag naar de resterende, in grootte variërende verdiepingen. Dit benadrukt de vraag naar hoogwaardige kantoorruimte in het centrum van Rotterdam, zoals deze wordt aangeboden in Five55.”