IPO van REIT in Singapore van €1,4 miljard stimuleert transformatie van mondiaal fondsenplatform

Cromwell Property Group (ASX:CMW) (Cromwell) heeft vandaag de succesvolle initial public offering (IPO) bekendgemaakt van de Cromwell European Real Estate Investment Trust (CEREIT) na het debuut van CEREIT op de beurs van Singapore, de Singapore Exchange Securities Trading Limited (SGX-ST).

“De succesvolle IPO van CEREIT is een innovatieve en transformatieve deal,” aldus Paul Weightman, CEO van Cromwell.

“Het is de eerste REIT in Euro's op de SGX-ST en de grootste IPO van een REIT in Azië sinds 2013, op basis van de marktkapitalisatie.”

“Hierdoor groeit ons wereldwijde platform voor funds management flink, met een aanzienlijke aanwezigheid in Singapore, het snelst groeiende centrum voor vermogensbeheer in Azië,” vertelt Weightman.

“CEREIT waarborgt ongeveer een derde van ons bestaande Europese asset under management voor langere termijn. Tevens groeit ons platform in Italië, de op twee na grootste economie van de Eurozone, met nog eens €400 miljoen AUM,” voegt hij toe.

Cromwells volledige dochteronderneming Cromwell EREIT Management Pte. Ltd., de manager van CEREIT, heeft een bruto-opbrengst van €865,7 miljoen opgehaald. Het aandeel van Cromwell van 35,8% wordt gewaardeerd op circa €310 miljoen op datum beursgang.

De cornerstone investors van CEREIT zijn onder andere Cerberus Singapore, Hillsboro Capital, Ltd. en de heer Gordon Tang en mevrouw Celine Tang.

Hillsboro Capital, Ltd. is een particuliere beleggingsholding van Dr. Andrew L Tan en zijn familie. Dr. Tan is voorzitter en CEO van Alliance Global Group Inc., een van de belangrijkste beursgenoteerde conglomeraten in de Filipijnen met belangen in vastgoedontwikkeling, productie en distributie van voedsel en dranken, fastfoodrestaurants en geïntegreerde bedrijven voor toeristische ontwikkeling. De heer Gordon Tang is een non-executive bestuurder van SingHaiyi Group Limited, dat genoteerd is aan de SGX-ST en gespecialiseerd is in vastgoedontwikkeling, vastgoedinvesteringen en co-investeringen en managementservices voor vastgoed. Mevrouw Celine Tang is de Group Managing Director van SingHaiyi Group Limited.

“We zijn erg blij met de steun die we voor CEREIT hebben ontvangen, vooral van de cornerstone investors,” aldus de heer Weightman.

“We verheugen ons op de samenwerking met de cornerstone investors en gelijkgestemde partners bij andere mogelijkheden waarvan wij geloven dat ze voor beide partijen voordelig kunnen zijn.”

“Hierover zullen we in de zeer nabije toekomst meer bekendmaken,” sluit hij af.