Nieuwe huurder in iconisch FIVE55 in Rotterdam

Vastgoedinvesteerder en manager Cromwell Property Group (Cromwell) heeft een nieuwe huurovereenkomst getekend met de Hogeschool Rotterdam voor 2.739 m2 kantoorruimte in FIVE55.

FIVE55 is een kantoorgebouw van 27 verdiepingen hoog in het hart van Rotterdam Centrum. Het gebouw is in 2020/2021 uitgebreid gerenoveerd wat heeft geresulteerd in een modern, licht en ruim kantoorgebouw met een BREEAM Good rating en een EPC Label A.

Het gebouw biedt prachtig uitzicht over de stad en haar landmarks, waaronder de Rotterdam en de Markthal. FIVE55 ligt op loopafstand van de belangrijkste openbaarvervoerstations in de stad. De dichtsbijzijnde snelweg ligt op 10 minuten afstand en er is voldoende parkeergelegenheid onder het gebouw.

Sinds de renovatie heeft Cromwell meerder huurders verwelkomd in FIVE55, waaronder Housing Anywhere, MSC, Unifeeder en Breadbox Shipping Lines.

Ben ten Napel, Head of Asset Management Benelux bij Cromwell: “We zijn verheugd om Hogeschool Rotterdam te verwelkomen. FIVE55 is één van de meest iconische gebouwen van Rotterdam. Het gebouw heeft uitstekende voorzieningen en geweldige faciliteiten voor bedrijven die zich in de hart van de stad willen vestigen.”

“Wij zijn van mening dat de vraag naar hoogwaardige kantoorruimte op gewilde locaties zal blijven groeien naarmate Europa uit de lockdown komt. Kantoren die zijn uitgerust met open en collaboratieve ruimtes zullen alleen paar populairder worden.”

Cromwell werd geadviseerd door CBRE in samenwerking met De Mik en Cushman & Wakefield. Hogeschool Rotterdam werd geadviseerd door REDEPT Cresa.