Pertti Vanhanen nieuwe Managing Director, Europe bij Cromwell

Vastgoedinvesteerder en manager, Cromwell Property Group (ASX:CMW) (Cromwell) heeft aangekondigd dat Pertti Vanhanen is begonnen in de rol van Managing Director, Europe.

Als lid van het Group Leadership Team, zal Mr Vanhanen verantwoordelijk zijn voor het Europese platform. Cromwell managet in Europa een vastgoedportefuille ter grootte van €3.5 miljard met 160 assets en 2.300 huurders. Er werken 210 mensen in 170 lokale kantoren verdeeld over 11 verschillende landen.

Mr Vanhanen is gevestigd in London en volgt Mark McLaughlin op die het bedrijf na 20 jaar verlaat, waarvan de laatste vier jaar als Managing Director, Europe. Mr McLaughlin blijft tot  eind maart om een soepele overdracht naar Mr Vanhanen mogelijk te maken.

Michael Wilde, waarnemend CEO van Cromwell: “Nadat Mark zijn intenties aan ons kenbaar heeft gemaakt, zijn we begonnen met een uitgebreide, zorgvuldige en weloverwogen zoektocht naar een geschikte vervanger.”
“We zijn blij dat we een opvolger hebben gevonden met de juiste referenties en ervaring om de sterke basis die Mark heeft neergezet verder uit te bouwen. Ik heet Pertti van harte welkom bij Cromwell.” aldus Mr Wilde.

Mr Vanhanen, Cromwell’s nieuwe Managing Director, Europe: “Dit is een fantastische kans om een operationeel solide platform verder te laten groeien. Het platform heeft met success alle uitdagingen die COVID-19 tot dusverre met zich meebrengt aangepakt.”

"Ik kijk er eveneens naar uit om aan de slag te gaan met een geweldig team, met ongeëvenaarde lokale marktkennis en vastgoedexpertise, die geweldige kansen blijven vinden voor onze investeerders en partners."

"De recente aankoop van een portefeuille van zeven volledig aan DHL verhuurde logistieke gebouwen in Italië en een portefeuille van 125.000 m2 van 11 logistieke en light industrial gebouwen in Tsjechië en Slowakije zijn geweldige voorbeelden van wat we kunnen."

"Ik verheug me erop om met onze lokale teams meer van dit soort kansen te ontdekken", concludeerde hij.

Mr Vanhanen heeft meer dan 30 jaar ervaring in de vastgoedsector, meest recentelijk als Global Co-Head of Real Estate by Aberdeen Standard Investments.