Fondsen en mandaten

De fondsen en –mandaten van Cromwell worden gemanaged in naam van een groot aantal wereldwijd actieve institutionele beleggers, pensioenfondsen, staten, banken en andere kapitaalpartners. Cromwell investeert zelf ook in veel van zijn fondsen.

Enkele voorbeelden van onze fondsen en mandaten zijn hier te vinden. In de Benelux managet Cromwell objecten in acht fondsen en mandaten.

  • Artemis Portfolio – Een portfolio van zeven kantoorgebouwen, waarvan wij inmiddels vier gebouwen hebben verkocht. Het merendeel van de gebouwen ligt in de Randstad.
  • B&S Portfolio – Een portfolio van acht objecten waarvan er zeven in de Randstad liggen en één in Arnhem.
  • Cromwell European Real Estate Investment Trust (CEREIT) – De eerste REIT in Euro's op de SGX-ST en de grootste IPO van een REIT in Azië sinds 2013, op basis van de marktkapitalisatie. CEREIT bestaat uit 103 objecten verdeeld over Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen en Nederland.
  • Cromwell Netherlands Diversified Partnership – Een in 2014 opgericht fonds dat investeerde in de industriële sector, de kantoorsector en out-of-town-retail, met een initiële bruto-objectwaarde van € 500 miljoen. Van de 16 gebouwen waar het fonds bij aanvang in heeft geinvesteerd, is er nu nog één gebouw over.
  • Equinox Portfolio – Een portfolio die bestond zeven kantoorgebouwen, waarvan er nog één gebouw over is. Het merendeel van de portefeuille ligt in de Randstad. Cromwell heeft de portefeuille in 2014 samen met de Amerikaanse investeringsmaatschappij Angelo, Gordon & Co overgenomen.
  • Hummingbird Portfolio – Een portfolio die sinds de start in 2015 uit meerdere portfolio's heeft bestaan. Bij aanvang bestond de portfolio uit 29 objecten verdeeld over Nederland. Gedurende de afgelopen jaren hebben in het totaal 76 objecten onderdeel uitgemaakt van de Hummingbird portfolio waarvan er nog 2 over zijn.
  • Phaesant Portfolio – Een kantoorgebouw op de Prinses Beatrixlaan 23 in Den Haag. Cromwell managet het gebouw vanaf 2017.
  • Puffin Portfolio – Een portfolio bestaande uit 4 objecten in Eindhoven, Hoogeveen, Nieuwegein en Vianen.